Over ons

Missie

Het is onze missie om een bijdrage te leveren aan de community, door met behulp van technologie voor iedereen een fijne oude dag met goede zorg te realiseren, zodat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Uw partner voor 'zorg op afstand'

Telecare Support is een ambitieuze organisatie met ervaren medewerkers in de zorgsector en ICT.

De vergrijzing, beperkte plaatsen in verzorgings- en verpleeghuizen, het langer thuis moeten blijven wonen, vraagt om een andere zorgaanpak.


Wij zijn een facilitaire dienstverlener voor zorg op afstand en bieden meer dan een technische oplossing.

Wij begeleiden jou en jouw cliënten tijdens alle stappen, van de voorbereiding tot en met de uitvoering.

Wij verzorgen de complete installatie, het beheer en het onderhoud van het Telecare Platform

Met onze technologie bespaar je op de kosten en bied je een betere zorg aan jouw cliënten.

Wij ondersteunen u bij:

Installatie bij cliënten thuis

De inrichting of de uitbesteding van het (Video)CallCenter

Ondersteuning bij integratie van zorg op afstand + evt. beeldcommunicatie in het zorgproces

Technisch en functioneel (remote) beheer

Afhandeling van eventuele storingen

Ons team

Judith van Royen-Ottes

CEO

Dennis van Royen

Dennis van Royen

System Engineer

Ons verhaal

Geïnspireerd door de zieke vader van Koos Ottes waar Koos op de meest gekke tijden naar toe moest rijden omdat zijn moeder belde dat het niet goed ging, is hij op zoek gegaan naar een systeem dat zorg op afstand kan bieden. In 2004 met een zeer vooruitziende blik, is Koos gestart met OConsultancy en is samen met bedrijven, nationaal en Internationaal, begonnen Telecare en Telehealth systemen te ontwikkelen.

Zijn doel: "Als ik later oud ben, wil ik zo lang mogelijk thuis blijven wonen en ik wil goed verzorgd kunnen worden".

Koos mag dan ook als pionier gezien worden op het gebied van Telecare. 


In 2006 is Koos samen met zijn dochter, zijn zoon en zijn schoonzoon een nieuw bedrijf, TelezorgSupport,  gestart. Een innovatief bedrijf voor zorg op afstand d.m.v. videocommunicatie. TelezorgSupport ontwikkelde service concepten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Een booming business bij de vergrijzing van onze maatschappij. Zij werden klaar gestoomd door Koos om het bedrijf na 5 jaar over te nemen. 


Helaas zorgde onze regering er voor dat het heel anders liep. De invoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gooide roet in het eten. De zorginstellingen hadden crisis en geen geld meer voor innovatie. Er volgden veel reorganisaties en faillissementen in de zorg. Daardoor kwamen nieuwe projecten en opdrachten niet meer voldoende binnen. In mei 2008 moesten wij noodgedwongen andere keuzes maken. TelezorgSupport sloot de deuren en wij besloten met het oorspronkelijke bedrijf OConsultancy op een andere wijze verder te gaan, want opgeven wilden we zeker niet.


Gezien Koos vlak voor zijn pensioen stond, heeft zijn dochter Judith in mei 2008 het bedrijf overgenomen en hebben ze samen de dienstverlening voortgezet voor de bedrijven die met TelezorgSupport in zee waren gegaan. Koos heeft echter sindsdien niet stil gezeten, maar Dennis ook niet. Zij zijn hun passie verder gaan volgen, bleven naast de bestaande werkzaamheden innoveren en onderzoeken hoe een nog beter systeem ontwikkeld kon worden. 


Voorjaar 2018 lanceerden zij dan ook een heel nieuw en uniek systeem. De naam blijft gelijk, namelijk Telesens. Met een totaal nieuw concept gaat dit nu weer in de markt. Een goed moment om de schouders er weer helemaal onder te zetten. Judith is dan ook vastberaden om de wens van haar vader tot een succes te brengen.


12 jaar later wordt steeds duidelijker dat de zorg onder druk komt te staan. De vergrijzing neemt toe. Technologie is nodig om verder goede zorg te kunnen leveren.  Op 9 mei 2018 besluit Judith om de naam OConsultancy te wijzigen. 

"Het moet weer een naam worden die zegt wat we doen". 

Terug naar het begin. Terug naar de passie van 2006. Telecare Support was geboren. 


Inmiddels is Koos Ottes op 10 augustus 2020 definitief gestopt.

Zo fit als hij is en nog altijd vol innovatieve ideeën, gaat hij voluit genieten van zijn pensioen. 


Telecare Support


arrow_drop_up arrow_drop_down